Onderhoud autobedrijf Jan Dodemont garage in Eijsden

Of uw auto nu hartstikke nieuw is of een al wat ouder exemplaar: elke auto heeft onderhoud nodig. Op die manier voorkomt u dat er onverwachte reparaties aan uw voertuig nodig zijn en bespaart u tegelijkertijd ook nog eens op de kosten. 

Hoe vaak is onderhoud aan uw auto nodig?

Over het algemeen geldt dat een auto minimaal een keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Diverse onderdelen dienen regelmatig gecontroleerd te worden. De auto’s van tegenwoordig geven vaak ook zelf aan (via meldingen op het dashboard) dat ze onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of het verstrijken van een jaar na de vorige controle van de auto. Houd de meldingen van uw auto dus goed in de gaten en zorg dat u op tijd kiest om de auto een onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Is uw auto ook aan de APK toe? Dan kunt u deze werkzaamheden bij ons ook prima met elkaar combineren.

Camperonderhoud

Als kampeerder wilt u kunnen vertrouwen op uw camper. Werkzaamheden als het periodieke onderhoud, een keuring van uw voertuig of de reparatie van een specifiek onderdeel: al deze werkzaamheden aan uw camper voeren wij voor u uit. 

Regelmatig onderhoud is belangrijk

Onderhoud aan campers is zeer belangrijk, net zoals dat geldt voor personenauto’s. U voorkomt zo defecten en problemen onderweg. Door te kiezen voor periodiek onderhoud verhoogt u de levensduur van elke camper behoorlijk. 

Onderhoud elektrische- en hybride auto's

Elektrische en hybride auto’s (die ook wel e-voertuigen worden genoemd) hebben ander onderhoud nodig dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Gaat het om een hybride auto, dan zit er in elk geval nog wel een (compacte) verbrandingsmotor in. Een elektrische auto heeft alleen maar elektronische componenten. U moet dan denken aan accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren.

Goed opgeleide monteurs

Onze monteurs zijn getraind en opgeleid in het onderhoud van elektrisch en hybride auto's en weten hierdoor precies hoe ze het onderhoud moeten uitvoeren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is. Eigenlijk is het onderhoud van een elektrisch voertuig een stuk eenvoudiger dan bij een traditionele auto. Het verschil zit hem vooral in de onderdelen want die zijn er in een elektrische auto een stuk minder. Ook is er minder slijtage in een elektrische auto en er is geen uitlaat aanwezig die kan slijten. Dat vertaalt zich dan weer in lagere onderhoudskosten. Wel zo prettig voor u!

Is uw auto of camper toe aan een onderhoudsbeurt? Plan dan online een afspraak bij ons in. Uiteraard kunt u ook telefonisch een afspraak inplannen via de button hieronder. Zo kunt u weer vele veilige kilometers vooruit!

 

Onderhoud aan elektrische auto's bij autobedrijf Jan Dodemont